Op zaterdag 26 september organiseert de vzw Keizer Karel een comedy-avond in de foyer van de theaterzaal van Het Vierde Oor.

De Vlaamse comedytopper Steven Mahieu gaat in zijn voorstelling 'Maniak' terug naar de basis van comedy. Wat dat is? Eenvoudig: een reeks optredens in cafés waar de mensen er bovenop zitten. Hou je klaar voor een Steven Mahieu 'zonder filter': schaamteloos, eerlijk en grappig. Op zijn manier slaagt hij erin om een hoop maatschappijkritiek zo te verpakken dat je het amper doorhebt.

In het voorprogramma staan maar liefst drie stand-upcomedians om de zaal op te warmen.

Latif Ait bij de spits af. Hij was enkele jaren terug één van de eerste nieuwe Belgen die zich aan stand-upcomedy waagden en won vlak na zijn debuut de 123 Comedy Award. Latif blijft graag weg van de doorsnee Marokkaanse clichés en combineert fijne humor met originele maatschappijkritische bespiegelingen.

Ook in de Kempen is er talent voor comedy. Tom Cools uit Oevel neemt je mee in zijn wereld vol bizarre onderwerpen. Tom begon met stand-upcomedy in het najaar van 2007 via het Antwerpse comedyproject 'Get up, stand up'. In juni 2010 stond hij in Nederland in de finale van The National Comedy Slam.

Gerben Thijs, een 19-jarige Limburgse komiek uit het kleine Alt-Hoeselt, sluit het voorprogramma af. Hij was amper 18 jaar toen hij in 2013 de finale van Comedymania haalde. Het was nog maar zijn vierde optreden. Gerben zit nog op school en dat is zijn grootste inspiratiebron, vooral omdat hij in het beroepsonderwijs zit uit gemakzucht. Combineer dit met een portie droogheid en dat schattig lachje van hem en je bent verkocht aan deze jonge snaak

Vier voor de prijs van één. Twijfel niet te lang om tickets te reserveren want de foyer telt slechts 80 zitplaatsen. En deze comedyavond wil je beslist niet missen.

Tickets zijn te koop aan 5 euro:

online via www.keizerkarelolen.be;aan het onthaal van het gemeentehuis, Dorp 1;bij de dienst vrije tijd, Boekel 7;bij boekhandel Verdonck, Lichtaartseweg 118.

Info: dienst vrije tijd, 014 27 94 22, vrije.tijd@olen.be

* * *

Contactgegevens voor de pers:

Riet Smits, schepen voor cultuur

0494 58 81 79, riet.smits@olen.be

Johan Van Gasse, vzw Keizer Karel Olen

0495 72 64 39, jovangasse@telenet.be

* * *

Vzw Keizer Karel Olen

p.a. Dorp 1, 2250 Olen

tel. 014 26 31 11

fax 014 26 31 20

www.keizerkarelolen.be